Superieure gevelisolatie door ruimtevaarttechnologie. Airofill®.

exclusief ontwikkeld en aangebracht door Takkenkamp

Verbeter energielabels

Tips voor vastgoedbeheerders

Energie-efficiëntie en duurzaamheid zijn nu cruciaal in vastgoedbeheer. Als woningcorporatie of vastgoedondernemer begrijpt u de waarde van een energiezuinige woningportefeuille. In dit artikel bespreken we hoe u uw energielabels kunt verbeteren en benadrukken we waarom dit van essentieel belang is.

Waarom energielabel verbeteren?

Er zijn ongeveer 250.000 woningen met een slecht energielabel, vooral de labels E, F en G. Woningcorporaties moeten volgens regelgeving deze uiterlijk in 2028 renoveren naar minimaal energielabel D.

Een slecht energielabel kan aanzienlijke problemen opleveren voor woningcorporaties en vastgoedondernemers. Lage energielabels resulteren in hogere energiekosten voor huurders en verminderen de waarde van uw woningportefeuille. Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn prioriteiten in de vastgoedsector, dus voldoen aan deze normen is cruciaal om concurrerend te blijven.

Meer weten?

Benieuwd wat Airofill® voor uw woning(portefeuille) kan betekenen? Mail of bel ons!

Woningen met een slecht energielabel verbruiken veel gas, wat zowel financiële als milieukosten met zich meebrengt. Door die woningen snel te isoleren, kan dat verbruik aanzienlijk verminderd worden. Dit resulteert in aanzienlijk lagere CO2-uitstoot en een gunstig effect op de energierekening.

Financiële voordelen zijn slechts het begin. Energielabelverbetering draagt ook bij aan een duurzamere toekomst en een lager energieverbruik. Het biedt huurders een hoger comfortniveau, wat hun tevredenheid en welzijn bevordert.

Oplossingen voor energielabelverbetering

Gelukkig zijn er diverse manieren om energielabels te verbeteren, zoals:

  1. Isolatie: Upgraden van isolatie in uw vastgoedportefeuille is uiterst effectief. Het vermindert warmteverlies en energieverbruik, wat zorgt voor een comfortabeler en energiezuiniger huis.
  2. Energie-efficiënte apparaten: Vervang verouderde apparaten door energiezuinige modellen. Dit verbetert het energielabel en verlaagt operationele kosten en de ecologische voetafdruk.
  3. Duurzame energiebronnen: Investeer in zonne-energie, windenergie en andere duurzame bronnen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen en de toekomst duurzamer te maken.

Isolatie en Airofill®: De beste oplossing voor smalle spouwmuren

Een uiterst effectieve manier om energielabels te verbeteren is door te isoleren. De meest toegepaste vorm is het isoleren van de spouwmuur. Airofill® supreme insulation biedt uitstekende isolatie en is ideaal voor smalle spouwmuren. Met Airofill® behaalt u snel indrukwekkende Rc-waarden, zelfs in beperkte spouwdieptes.

Airofill® kijkt verder dan de normen en anticipeert op de toekomst van circulaire energieoplossingen. Het verbetert energielabels en creëert een comfortabel binnenklimaat. Het is een kostenefficiënte en duurzame investering voor woningcorporaties en vastgoedondernemers.

Klaar om te beginnen?

Het verbeteren van energielabels is zowel een duurzame als een slimme zakelijke beslissing. Het verhoogt de waarde van uw woningportfolio en verlaagt de operationele en milieu kosten op de lange termijn. Download het productblad van Airofill® voor uitgebreide informatie over de features van Airofill®. Investeer in een groenere toekomst voor uw vastgoedportfolio.

Wij helpen u bij het verbeteren van uw energielabels

Ontdek onze succesverhalen en projecten en de bewezen resultaten en neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat. Samen kunnen we de weg banen naar een duurzamere vastgoedportefeuille en toekomst.