Superieure gevelisolatie door ruimtevaarttechnologie. Airofill®.

exclusief ontwikkeld en aangebracht door Takkenkamp

Spouwmuur oplossing

Airofill®: superieure gevelisolatie voor smalle spouwmuren

De ontwikkeling van Airofill®:
extreem hoge isolatiewaarde door Aerogel uit de ruimtevaarttechniek

Airofill® bestaat in de basis uit Aerogel in combinatie met een aantal andere stoffen. Aerogel is een isolatiemateriaal dat oorspronkelijk werd uitgevonden voor de ruimtevaart. Dit materiaal bestaat voor 99,8% uit lucht. Aerogels hebben een poreus vast netwerk dat luchtzakken bevat, waarbij de luchtzakken de meeste ruimte in het materiaal innemen. Door het gebrek aan vast materiaal is Aerogel bijna gewichtloos. De structuur wordt bepaald door silicium.

Pure Aerogel isoleert zeer sterk (lambdawaarde van 0,0135 W/m.K mogelijk) en haalt bij een geringe dikte een hoge isolatiewaarde. Met de gepatenteerde Airofill® brengen we een product op de markt dat uitstekend toegepast kan worden in de spouwmuur met een gefixeerde diepte (vanaf 30 mm).

Door de Aerogel zijn veel lagere lambda-waardes mogelijk, en dus hogere isolatiewaardes bij een geringe dikte. Naden en kieren worden direct afgedicht waardoor de gevel van de woning nagenoeg luchtdicht wordt. Het isolatiemateriaal is onderhoudsvrij en de applicatie vindt plaats met behulp van slimme, data gedreven isolatiemachines, waardoor de kwaliteit ter plekke wordt geborgd.

Voordelen van Airofill®

  • Zeer hoge kwaliteit met een uitstekende isolatiewaarde
  • Airofill® is geschikt voor lage temperatuur verwarming en draagt bij aan een verbetering van het comfort binnen de woning
  • Verbetering van energielabel/energie index
  • Goed te recyclen en gaat de levensduur van een woning mee (+/- 50 jaar)
  • De milieu opbrengst is vele malen hoger dan de milieu kosten bij de productie van het materiaal
  • Niet corrosief en geeft dus geen chemische reactie op metalen
  • Airofill® supreme insulation vult nagenoeg de hele spouwmuur, ook rondom aansluitingen bij ramen en deuren

  • Geen risico op inzakking van het isolatiemateriaal
  • Er treedt geen convectie op in de spouwmuur
  • Airofill® wordt uitsluitend aangebracht door medewerkers van Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers.

– Onze klanten over Airofill® –

Casade wil de warmtevraag van haar woningen terugbrengen naar midden-temperatuur, waarmee comfortabel (aard)gasloos verwarmen met een beheersbaar energieverbruik is geborgd. Op basis van de onderzoeken die wij samen door onze ketenpartner en Takkenkamp zijn uitgevoerd, hebben wij er vertrouwen in dat dit met de toepassing van Airofill® supreme insulation in de bestaande spouw gaat lukken (in combinatie met andere verduurzamingsmaatregelen aan de schil). Wij zijn gestart bij 50 woningen in Sprang-Capelle en gaan deze woningen volgen om theorie aan de praktijk te verifiëren. Wordt vervolgd…

CasadeCasade - Woningcorporatie gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk

We hebben Airofill® supreme insulation toegepast bij het uitvoeren projectmatig onderhoud aan vijf woningen. De uitvoering ging voorspoedig en nu gaan we monitoren. We gaan uit van een positieve ervaring, met name voor de huurders, maar ook voor Woonkwartier!

WoonkwartierWoonkwartier - Woningcorporatie in West-Brabant

Wij zijn in contact gekomen met de Takkenkamp Groep via een innovatietraject BRIMM, waarbij het de zoektocht is via aerogels en folies een volgende stap te maken in het isoleren van gebouwen. Wij hebben nog een restgroep van moeilijk te isoleren woningen. Nu onderzoeken wij samen met Takkenkamp en andere innovators hoe deze producten ons kunnen helpen. Om uiteindelijk behaaglijkheid en betaalbaarheid te garanderen voor onze bewoners.

ZOwonenZoWonen - Woningcorporatie Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg

KleurrijkWonen heeft vanuit haar partnerschap van de Isolatie Uitdaging meerdere woningen, in Culemborg en Vuren, laten voorzien van Airofill® supreme insulation. Daarbij is eerst de gedateerde na-isolatie uit de spouwmuur verwijderd (inclusief spouwmuurvervuiling) en vervolgens de gemetselde gevel weer op orde gebracht voor de komende 30 jaar. Via standaard energieverbruik monitoring, vanuit de slimme meter, zijn de eerste zeer positieve resultaten van 2021 in beeld gebracht. Met Airofill® wordt er meer dan 20% gasverbruik bespaard vergeleken met de reguliere na-isolatie producten. Dat zijn nog eens steekhoudende resultaten waar KleurrijkWonen heel blij mee is! De energiebesparing bevestigt de uitkomst van het TU Delft rapport dat Airofill® als bouwdeel een oplossing biedt voor een laag temperatuur warmte toevoer in bestaande woningen met een gemiddelde energetische kwaliteit op het niveau van label B/C.

KleurrijkWonen wil ook graag bevestigen dat de samenwerking met Takkenkamp in dit proefproject als een belangrijke succesfactor is ervaren. Dit proefproject is wat KleurrijkWonen betreft juist ook geslaagd door de grote mate van ontzorging door Takkenkamp.

KleurrijkWonenKleurrijkWonen - Woningcorporatie in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Woonconcept streeft naar een energieneutrale portefeuille in 2050. Dit willen we bereiken op een zo betaalbare, efficiënte en effectieve manier. De producten die we daarbij willen gebruiken zorgen voor comfort en lagere woonlasten en zijn bij voorkeur praktisch toepasbaar. Airofill® is een product die goed past bij deze kenmerken.

WoonconceptWoonconcept - Woningcorporatie in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland

Wij zien in Airofill® supreme insulation prachtige kansen in de bestaande bouw. Bij woningen uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 waar onvoldoende isolerende waarde in de bestaande spouw behaald kan worden is de Airofill® een prima alternatief voor buitengevelisolatie. Kijkende naar snelheid en hinder voor de bewoners heeft dit product veel voordelen en zien wij met regelmaat kansen voor dit mooie product.

ConstructifConstructif - Renovatie, verbouwing, transformatie, verduurzaming, en onderhoud van bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw

Airofill® biedt meer mogelijkheden voor toepassing om bestaande woningbouwprojecten die al deels geïsoleerd zijn te upgraden naar normen van de standaard.

De VariabeleDe Variabele - Vastgoedservice voor corporaties

Is Airofill® dé oplossing voor u?

Bent u geïnteresseerd in wat Airofill® voor uw woningportefeuille kan betekenen? Neem contact op met Marcel van Haren, onze adviseur Klant & Markt. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Succesvol innoveren lukt alleen samen!

Sprang Capelle - verduurzaming 50 woningen

Project

In Sprang Capelle heeft Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers in opdracht van Hazenberg aan een groot woningverbetering project gewerkt voor Casade. Voor dit project is de eerste gevel gevuld met Airofill® supreme…

Lees meer
Bekijk alle Projecten

Met Airofill® verduurzamen voorbij de standaard

Nieuws

De Standaard voor woningisolatie geeft aan wat de minimale maatregelen zijn om uiteindelijk van fossiele brandstof af te kunnen. Voor elk woningtype is vastgesteld hoe hoog dit mag zijn om…

Lees meer
naar alle Nieuwsberichten