Superieure gevelisolatie door ruimtevaarttechnologie. Airofill®.

exclusief ontwikkeld en aangebracht door Takkenkamp

Over ons

Airofill®: superieure gevelisolatie voor smalle spouwmuren

Bouwen aan een groene toekomst:
succesvol innoveren lukt alleen samen

Airofill® supreme insulations is ontwikkeld door en onderdeel van Takkenkamp Groep.

Takkenkamp Groep is een leidende specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud. Ons doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. De basis hiervoor is een eerlijke en persoonlijke relatie met medewerkers, klanten en partners.

De zonnepanelen worden binnenkort op de productielocatie geplaatst.

Eigen fabriek, eigen productie

Dankzij het samenkomen van kwaliteit in uitvoering, innovatie in het proces en passie voor het vak hebben we het product Airofill® supreme insulation kunnen ontwikkelen. Ook het produceren van Airofill® supreme insulation nemen wij in eigen hand. In samenwerking met een aantal gerenommeerde partijen hebben we de eerste productielocatie in Zelhem gebouwd, waar ook onze afdeling onderzoek & advies en de afdeling techniek & innovatie gevestigd is.

Duurzaamheid en circulariteit

De Airofill® fabriek is volgens de laatste standaarden en “slim” gebouwd. Voorzien van vele sensoren en PLC’s zo kan de kwaliteit van Airofill® supreme insulation maximaal gemonitord worden. De fabriek is zo ontworpen dat er supplementen uit afvalstromen vanuit onze eigen werkzaamheden en eventueel derden, waaronder ook het hergebruik van Airofill®, toegevoegd kunnen worden. Door daarnaast het dak te voorzien van zonnepanelen én regenwater te gebruiken in het productieproces dragen we zowel met Airofill® als product, maar zeker ook met de fabriek bij aan duurzaamheid en circulariteit.

Airofill supreme insulation productielocatie in Zelhem

Winnaar Rabobank Innovation Challenge

In de categorie Energietransitie, voor duurzame innovaties in de bouwsector, mochten wij de prijs in ontvangst nemen. Volgens de jury heeft Takkenkamp met Airofill®: “koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in isolatiewaarde.”

Volop ontwikkeling

Er zijn grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van Airofill® . In samenwerking met Brightlands Campus en de Technische Universiteit Eindhoven gaan we verder met de ontwikkeling van Airofill® met als streven: een nog lagere lambda waarde. De prestaties van het product op het gebied van het binnenklimaat (het comfort), monitoring (energieverbruik woningen), duurzaamheid en losmaakbaarheid wordt continu goed onderzocht.

Met de komst van de Airofill® fabriek, zijn we het materiaal in-house op grote schaal aan het produceren. Doordat we steeds meer gaan produceren kunnen we de kostprijs omlaag halen en kunnen er meer woningen geïsoleerd worden met Airofill®.

Ga voor maximale impact

Bent u geïnteresseerd in wat Airofill® voor uw woningportefeuille kan betekenen? Neem contact op met Marcel van Haren, onze adviseur Klant & Markt. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Succesvol innoveren lukt alleen samen!

Takkenkamp Groep

Takkenkamp onderscheidt zich door de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces. Takkenkamp streeft naar een langdurige samenwerking met medewerkers, klanten en partners. We vinden dat we onze klanten het beste helpen met breed georiënteerde maatwerk oplossingen op het gebied van isolatie, restauratie en gevelonderhoud. De mensen achter deze groep vormen ons succes; een meer dan tevreden klant als doel wordt bereikt met een meer dan tevreden medewerker! Met een goed gespreid netwerk van vestigingen door heel Nederland zijn wij altijd flexibel, actueel en lokaal op de hoogte.