Superieure gevelisolatie door ruimtevaarttechnologie. Airofill®.

exclusief ontwikkeld en aangebracht door Takkenkamp

De beste isolatie voor spouwmuren

Airofill®: superieure gevelisolatie voor smalle spouwmuren

Spouwmuurisolatie voor een duurzame toekomst

Energievoorziening in Nederland moet tegen 2050 bijna volledig duurzaam en CO2-neutraal zijn. Effectieve isolatie, speelt een cruciale rol in het bereiken van deze duurzaamheidsdoelstellingen. Goed geïsoleerde huizen verminderen CO2-uitstoot en energieverbruik, en helpen bij de overstap naar duurzame energiebronnen.

Spouwmuurisolatie is belangrijk voor energie-efficiëntie en wooncomfort in elk gebouw. Een belangrijk onderwerp dus voor woningcorporaties met een brede woningportefeuille. Dit artikel belicht verschillende soorten spouwmuurisolatie, geeft inzicht in de beste isolatieoplossingen én waarom Airofill® daarnaast een strategische keuze is en met name geschikt voor smalle spouwmuren.

Meer weten?

Benieuwd wat Airofill® voor uw woning(portefeuille) kan betekenen? Mail of bel ons!

De beste isolatie met de hoogste isolatiewaarde

Bij de zoektocht naar de meest effectieve spouwmuurisolatie speelt de isolatiewaarde een belangrijke rol. De R-waarde, die isolatie-efficiëntie meet, is daarbij van cruciaal belang. Een hogere R-waarde betekent goede isolatie en aanzienlijke besparingen op energiekosten.

Voor woningcorporaties die streven naar de beste isolatieoplossing, is Airofill® de juiste keuze op de lang termijn. Dit materiaal heeft een zeer hoge isolatiewaarde, wat zorgt voor optimale bescherming tegen warmteverlies en voor een aanzienlijke energiebesparing voor de gehele vastgoedportefeuille.

Wie het niet breed heeft
Kiest voor het allerbeste

Wie het heel nauw neemt
Kiest voor het allerbeste

Wie erg krap zit
Kiest voor het allerbeste

Verschillende isolatiematerialen

Bij Takkenkamp heeft u de keuze uit verschillende isolatiematerialen. De keuze van het te gebruiken materiaal is onder andere afhankelijk van de woning(portefeuille) en de (strategische) doelstellingen die behaald moeten worden bij het verduurzamen van de woning(en) Takkenkamp adviseert onder meer in de volgende materialen:

  • Airofill® supreme insulation: Een geavanceerde oplossing met Aerogel, oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart, wat resulteert in uitstekende isolatieprestaties voor smalle spouwmuren. Met Airofill® kijk je verder. Verder dan de huidige normen. Verder in de toekomst van circulaire energieoplossingen.
  • EPS parels: EPS is goed bestand tegen weers- en temperatuursinvloeden, onderhoudsvrij en vermindert het transport van vocht naar de woning. Hierdoor behoudt EPS de isolatiewaarde gedurende de jaren omdat het isolatiemateriaal niet veroudert of verweert.
  • Glaswol: Door het gebruik van glaswol wordt de lucht ingesloten waardoor het niet kan circuleren en geen warmte af kan voeren. Op die manier ontstaat er een isolerende lucht laag. Glaswol heeft een open structuur met een erg hoge isolatiewaarde, waardoor het makkelijk toepasbaar is als muurisolatie.

Meer over Airofill®

Airofill® is niet zomaar een isolatieproduct; het is een superieure oplossing met opmerkelijke isolatieprestaties. Ontworpen met de nadruk op maximale thermische efficiëntie, beschermt Airofill® woningen tegen warmteverlies in de winter en oververhitting in de zomer. Het zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur. Airofill® is dus niet alleen goed voor de bewoners, maar ook voor het milieu.

Airofill® is niet alleen milieuvriendelijk maar ook circulair en duurzaam. Dit betekent dat het niet alleen bijdraagt aan energiebesparingen, maar ook de ecologische voetafdruk minimaliseert. Voor woningcorporaties is Airofill® een strategische keuze om zowel financiële als duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken voor de gehele vastgoedportefeuille.

De rol van Takkenkamp

Takkenkamp is de betrouwbare ontwikkelaar, leverancier én installateur van Airofill®. We garanderen een professionele installatie om de voordelen van Airofill® volledig te benutten voor woningcorporaties. Onze expertise en toewijding aan kwaliteit garanderen een correcte installatie van de isolatie. Met minimale overlast voor de bewoners, maar met duurzame resultaten als gevolg.

Projecten

Om de effectiviteit van Airofill® in woningen aan te tonen, nodigen we u uit om enkele recente projecten te bekijken waarin we deze superieure spouwmuurisolatie succesvol hebben geïnstalleerd. Deze projecten dienen als bewijs van onze capaciteiten en onze toewijding aan het leveren van een hoogwaardige isolatieoplossing voor onder andere woningcorporaties.

Wij helpen u graag verder

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het maken van een slimme zakelijke beslissing. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het isoleren van dunne spouwmuren en hoe Airofill® hierbij kan helpen.