Superieure gevelisolatie door ruimtevaarttechnologie. Airofill®.

exclusief ontwikkeld en aangebracht door Takkenkamp

Bewezen resultaat

Airofill®: superieure gevelisolatie voor smalle spouwmuren

De resultaten spreken voor zich

Airofill® heeft zichzelf de afgelopen jaren bewezen als hoogwaardige spouwmuurisolatie.
Met Airofill® kijkt u verder dan de norm, uw woningportefeuille klaar voor de toekomst!

Een gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is van onschatbare waarde voor het welzijn en de gezondheid van de bewoners. De resultaten van het gebruik van Airofill® supreme insulation in Vuren laten zien dat deze oplossing niet alleen bijdraagt aan een lager energiegebruik, maar ook aan het creëren van een comfortabele en veilige woonomgeving. Een van de meest opvallende uitkomsten van deze meetperiode is het geheel uitblijven van oppervlakte condensatie. Dit bevestigt dat het binnenklimaat voortdurend stabiel is gebleven. Deze resultaten onderstrepen eveneens de effectiviteit van de spouwmuurisolatie van Airofill®.

Lees meer over deze resultaten.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

<i>Gecorrigeerd gasverbruik m<sup>3</sup> wintermaanden - woning Culemborg</i>

KleurrijkWonen – Culemborg

In Culemborg monitoren wij een woning van KleurrijkWonen. Voordat deze woning in december 2020 werd voorzien van Airofill® supreme insulation, zaten er EPS parels in de spouw.

Deze woning haalt uiteindelijk een gasbesparing van bijna 50% ten opzichte van isolatie met EPS parels.

Lees hier meer over dit project.

Duurzame verkenners – Woningcoöperatie Domesta

Met het project de Duurzame verkenners onderzoekt woningcoöperatie Domesta uit Emmen in de praktijk hoe woningen van het gas af kunnen en duurzaam verwarmd kunnen worden. Voor dit project hebben wij een woning in Geesbrug en een woning in Zandpol geïsoleerd met Airofill® supreme insulation nadat hier eerst UF schuim in de spouwmuren heeft gezeten.

Door de geplaatste monitoringsystemen hebben we informatie verkregen over de mooie resultaten van deze verduurzaming. Beide woningen zijn gasloos, en verbruiken alleen nog elektriciteit.

De woning in Geesbrug heeft een gemiddelde besparing van 14,9% en de woning in Zandpol bespaart gemiddeld 16,3%.

<i>Gecorrigeerd energieverbruik kWh wintermaanden - woning Geesbrug</i>
Energieverbruik referentie woning
<i> Gecorrigeerd energieverbruik kWh wintermaanden - woning Zandpol</i>

Project Alliantie – Nijhuis

In Hilversum (Project Alliantie – Nijhuis) hebben we in twee wijken, acht woningen vergeleken die kort na elkaar zijn geïsoleerd. In een wijk waren de spouwmuren met minerale wol geïsoleerd en in de andere wijk met Airofill® supreme insulation.

Uit de resultaten blijkt dat de woningen die geïsoleerd zijn met Airofill® een besparing van 30% oplevert ten opzichte van een besparing van 12,8% bij de woningen die geïsoleerd zijn met minerale wol.

Lees hier meer over dit project.

Jaar op jaar besparing gasverbruik na isoleren woningen in Hilversum

Minerale wol Airofill®
Bosdrift Evertsenstraat
okt vs okt 5,0% 44,3%
nov vs nov 18,2% 43,3%
dec vs dec 13,2% 35,7%
jan vs jan 20,6% 34,4%
feb vs feb 23,7% 22,4%
mrt vs mrt -3,6% -0,4%
Gemiddeld 12,8% 30,0%

Winnaar Rabobank Innovation Challenge

Op 2 november 2021 werden de prijzen voor de Rabobank Innovation Challenge uitgereikt.In de categorie Energietransitie, voor duurzame innovaties in de bouwsector, mochten wij de prijs in ontvangst nemen! Het door onszelf ontwikkelde product Airofill® supreme insulation werd met deze mooie prijs bekroond. Volgens de jury heeft Takkenkamp met Airofill®: “koplopend ondernemerschap getoond waarbij een grote technische sprong gehaald is in isolatiewaarde. Bovendien is er potentie om het product circulair toe te passen.” Lees hier verder

Voordelen van Airofill®

  • Zeer hoge kwaliteit met een uitstekende isolatiewaarde
  • Airofill® is geschikt voor lage temperatuur verwarming en draagt bij aan een verbetering van het comfort binnen de woning
  • Verbetering van energielabel/energie index
  • Goed te recyclen en gaat de levensduur van een woning mee (+/- 50 jaar)
  • De milieu opbrengst is vele malen hoger dan de milieu kosten bij de productie van het materiaal
  • Niet corrosief en geeft dus geen chemische reactie op metalen
  • Airofill® supreme insulation vult nagenoeg de hele spouwmuur, ook rondom aansluitingen bij ramen en deuren

  • Geen risico op inzakking van het isolatiemateriaal
  • Er treedt geen convectie op in de spouwmuur
  • Airofill® wordt uitsluitend aangebracht door medewerkers van Takkenkamp Vastgoed Verduurzamers.

– Onze klanten over Airofill® –

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Cijfer: 10
Na prima voorlichting, het ging om nieuw product, is juli 2022 Airofill in onze spouwmuren aangebracht. Dit isoleert weer stuk beter dan alle andere vormen van isolatie. Het kan goed ingezet worden in het kader van na-isolatie ( r nu 2,43 ipv 0,4) zoals bij ons (nu maar wachten op een strenge winter om te zien of ons gasverbruik/ verwarmingskosten verder dalen) Terugverdienen? Het ging bij ons vooral om een bestaand huis uit 87 zo goed mogelijk te isoleren. Werd netjes gewerkt, vriendelijke vakkundige harde werkers.

Prima voorlichting, mooi productRon , Tiel (Bron: www.klantenvertellen.nl/reviews/1076383/takkenkamp_isolatie)

Casade wil de warmtevraag van haar woningen terugbrengen naar midden-temperatuur, waarmee comfortabel (aard)gasloos verwarmen met een beheersbaar energieverbruik is geborgd. Op basis van de onderzoeken die wij samen door onze ketenpartner en Takkenkamp zijn uitgevoerd, hebben wij er vertrouwen in dat dit met de toepassing van Airofill® supreme insulation in de bestaande spouw gaat lukken (in combinatie met andere verduurzamingsmaatregelen aan de schil). Wij zijn gestart bij 50 woningen in Sprang-Capelle en gaan deze woningen volgen om theorie aan de praktijk te verifiëren. Wordt vervolgd…

CasadeCasade - Woningcorporatie gemeenten Dongen, Loon op Zand en Waalwijk

We hebben Airofill® supreme insulation toegepast bij het uitvoeren projectmatig onderhoud aan vijf woningen. De uitvoering ging voorspoedig en nu gaan we monitoren. We gaan uit van een positieve ervaring, met name voor de huurders, maar ook voor Woonkwartier!

WoonkwartierWoonkwartier - Woningcorporatie in West-Brabant

Wij zijn in contact gekomen met de Takkenkamp Groep via een innovatietraject BRIMM, waarbij het de zoektocht is via aerogels en folies een volgende stap te maken in het isoleren van gebouwen. Wij hebben nog een restgroep van moeilijk te isoleren woningen. Nu onderzoeken wij samen met Takkenkamp en andere innovators hoe deze producten ons kunnen helpen. Om uiteindelijk behaaglijkheid en betaalbaarheid te garanderen voor onze bewoners.

ZOwonenZoWonen - Woningcorporatie Westelijke Mijnstreek en Midden-Limburg

KleurrijkWonen heeft vanuit haar partnerschap van de Isolatie Uitdaging meerdere woningen, in Culemborg en Vuren, laten voorzien van Airofill® supreme insulation. Daarbij is eerst de gedateerde na-isolatie uit de spouwmuur verwijderd (inclusief spouwmuurvervuiling) en vervolgens de gemetselde gevel weer op orde gebracht voor de komende 30 jaar. Via standaard energieverbruik monitoring, vanuit de slimme meter, zijn de eerste zeer positieve resultaten van 2021 in beeld gebracht. Met Airofill® wordt er meer dan 20% gasverbruik bespaard vergeleken met de reguliere na-isolatie producten. Dat zijn nog eens steekhoudende resultaten waar KleurrijkWonen heel blij mee is! De energiebesparing bevestigt de uitkomst van het TU Delft rapport dat Airofill® als bouwdeel een oplossing biedt voor een laag temperatuur warmte toevoer in bestaande woningen met een gemiddelde energetische kwaliteit op het niveau van label B/C.

KleurrijkWonen wil ook graag bevestigen dat de samenwerking met Takkenkamp in dit proefproject als een belangrijke succesfactor is ervaren. Dit proefproject is wat KleurrijkWonen betreft juist ook geslaagd door de grote mate van ontzorging door Takkenkamp.

KleurrijkWonenKleurrijkWonen - Woningcorporatie in de regio Rivierenland en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Woonconcept streeft naar een energieneutrale portefeuille in 2050. Dit willen we bereiken op een zo betaalbare, efficiënte en effectieve manier. De producten die we daarbij willen gebruiken zorgen voor comfort en lagere woonlasten en zijn bij voorkeur praktisch toepasbaar. Airofill® is een product die goed past bij deze kenmerken.

WoonconceptWoonconcept - Woningcorporatie in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland

Wij zien in Airofill® supreme insulation prachtige kansen in de bestaande bouw. Bij woningen uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 waar onvoldoende isolerende waarde in de bestaande spouw behaald kan worden is de Airofill® een prima alternatief voor buitengevelisolatie. Kijkende naar snelheid en hinder voor de bewoners heeft dit product veel voordelen en zien wij met regelmaat kansen voor dit mooie product.

ConstructifConstructif - Renovatie, verbouwing, transformatie, verduurzaming, en onderhoud van bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw

Airofill® biedt meer mogelijkheden voor toepassing om bestaande woningbouwprojecten die al deels geïsoleerd zijn te upgraden naar normen van de standaard.

De VariabeleDe Variabele - Vastgoedservice voor corporaties

Is Airofill® dé oplossing voor u?

Bent u geïnteresseerd in wat Airofill® voor uw woningportefeuille kan betekenen? Neem contact op met Marcel van Haren, onze adviseur Klant & Markt. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden. Succesvol innoveren lukt alleen samen!